Solidaritat dab Aurore Martin

22 12 2010

OCCITAN
Solidaritat dab Aurore Martin

Qu’aprenem uei qu’Aurore ei rentrada en la clandestinitat entà esvitar la soa arrestacion e expulsion de cap tà Madrid. Atau, que’s confirma las compromissions e que s’ahorteish la collaboracion de París a la repression hastiau dont pateish l’esquèrra independentista basca.
Qué las informacions balhadas per la justícia espanhòla sian obtiengudas per la tortura e los mautractaments ne tòca pas a la justícia ni au poder francés quan s’ageish de militants bascs. Las intimidacions de militants e d’avocats independentistas per las carrèras deu País Basc nòrd per agents qui’s presentan com membres de las fòrças espanhòlas tanpòc. L’Estat d’excepcion qui demora en l’Estat espanhòu que s’espandeish atau per l’Exagòne e Euròpa tota.
Aurore Martin qu’afirma uei la soa volontat de contunhar de militar peu biais civiu quitament s’ac harà a l’esconuda, en tot cas tant que la justícia francesa e París ne seràn pas tornats sus l’aplicacion deu mandat d’arrèst europèu qui pertòca a Aurore.
Qu’asseguram a Aurore la nosta solidaritat sancèra com ac avem hèit tot au long de la procedura, que saludam la fòrça de las soas conviccions e lo son coratge.

CATALÀ
Solidaritat amb Aurore Martin

Avui hem sabut que l’Aurore ha passat a la clandestinitat per evitar el seu arrest i extradició a Madrid. Així es confirmen els compromisos de col·laboració de París a la brutal repressió que pateix l’esquerra independentista basca.
El fet que la informació que arriba per mitjà de la justícia espanyola sigui obtinguda sota tortura i maltractaments no concerneix la justícia ni el poder de l’estat francès quan es tracta de militants bascos, ni tampoc les intimidacions de militants i advocats independentistes pels carrers del Nord del País Basc per part d’agents que es presenten com a membres de les forces espanyoles. L’Estat d’excepció que hi ha a l’estat espanyol s’estén així per l’estat francés i arreu d’Europa.
Aurore Martin afirma avui la seva voluntat de seguir militant fins i tot si ho ha de fer d’amagat, almenys mentre la justícia francesa i París apliquin l’ordre d’arrest europea que persegueix l’Aurore.
Manifestem tota la nostra solidaritat amb l’Aurore tal i com ho hem fet al llarg de tot el procés i ens traiem el barret davant la força de les seves conviccions i el seu coratge.

CASTELLANO
Solidaridad con Aurore Martin

Hoy hemos sabido que Aurore ha pasado a la clandestinidad para evitar su arresto y extradición a Madrid. Así se confirman los compromisos de colaboración de París a la brutal represión que sufre la izquierda independentista vasca.
El hecho que la información que llega por medio de la justicia española sea obtenida bajo torturas y maltratos no concierne a la justicia ni al poder del estado francés cuando se trata de militantes vascos, ni tampoco las intimidaciones de militantes y abogados independentistas por las calles del País Vasco Norte por parte de agentes que se presentan como miembros de las fuerzas españolas. El Estado de excepción que hay en el estado español se extiende así por el estado francés y por toda Europa. Aurore Martin afirma hoy su voluntad de seguir militando incluso si lo tiene que hacer a escondidas, almenos mientras la justicia francesa y París apliquen la orden de arresto europea que persigue a Aurore.
Manifestamos toda nuestra solidaridad con Aurore como lo hemos hecho a lo largo de todo el proceso y aplaudimos la fuerza de sus convicciones y su coraje.

Advertisements

Accions

Informacion
%d bloggers like this: